Besplatni turistički vodič kroz Međimurje
Preuzmite besplatni vodič kroz Međimurje. Osim što je dom vrhunskih vina, posjetitelje oduševljava nevjerojatnim gastronomskim delicijama i prostranom prirodom.

Između rijeka Mure i Drave smjestilo se Međimurje, najsjevernija hrvatska županija. Zapravo, rijeka Mura je granica na tom mjestu, teče prema istoku između Hrvatske i Slovenije, prvo se spaja s Dravom, a zatim s Dunavom. Ovo je vrlo zeleni krajolik, na rubu Panonske nizine, s lijepim valovitim brežuljcima i termalnim izvorima. Puno dobre hrane i vina u prekrasnoj prirodi, kupanje u toplim izvorima i masaža – kako savršeno!

88 STRANICA / 3 JEZIKA: HRVATSKI – ENGLESKI – NJEMAČKI / BESPLATNO

Zašto Međimurje?

Međimurje je najsjevernije geografsko područje Hrvatske koje se, kako mu i samo ime kaže, smjestilo između dvije rijeke Mure i Drave. Raznolikost ove regije proizlazi iz suživota dva različita terena – brda i ravnice. Zbog likovne razigranosti ovakvog pejzaža, Međimurje se često naziva i “cvjetnjakom Hrvatske”.

Osim što je dom vrhunskih vina, posjetitelje oduševljava nevjerojatnim gastronomskim delicijama i prostranom prirodom. Upoznajte hrvatski zeleni vrt, kolijevku kulture hrane i vina, s tradicijom u savršenoj ravnoteži između prošlosti i budućnosti!

PREUZMITE VODIČ OVDJE (.pdf)